Over mij

Mijn naam is Marcia, ik ben 30 jaar en woonachtig in Gent. Ik heb een professionele bachelor in Audiovisuele communicatie, aangevuld met een master in Communicatiewetenschappen en een opleiding in Digital Storytelling.

Ik ben een enthousiaste content creator met een passie voor leespromotie, technologie en het brede cultureel-maatschappelijke veld.

Bekijk mijn cv op LinkedIn

Je kunt me inhuren voor:

♥ het maken van online video’s (boektrailers, aftermovies, reportages, ..);
♥ fotografie;
♥ copywriting voor web & print;
♥ social media content en nieuwsbrieven;
♥ en als spreker / moderator / interviewer op literaire events.

Marcia van der Zwan
Op schoot bij Astrid Lindgren.

Werken rond literatuur is wat ik het liefste doe.

Anderhalf jaar lang was ik bij Canvas Online verantwoordelijk voor alle online content rond literatuur. Van concept, research en redactie tot interviewen, filmen en monteren. Vervolgens verspreidde ik mijn video’s en artikels via social media en nieuwsbrieven.

Boekblogger

Niet alleen door mijn professionele leven loopt literatuur als rode draad. In mijn vrije tijd beheer ik twee websites over boeken. Op Boekvinder.be schrijf ik over (vertaalde) literatuur en romans, terwijl mijn blog Oog op de Toekomst compleet in het teken van Science Fiction staat. Ook op instagram deel ik mijn liefde voor boeken.

Nominatielezer

Als vrijwilliger maakte ik daarnaast deel uit van de lezersjury van de Hebban Debuutprijs in 2018, 2019 en 2020, was ik nominatielezer voor de Kleine Cervantes en zat ik in de lezersjury van de ANV Debutantenprijs 2019. Eind 2019 las ik mee voor de BookSpot Lezersprijs.

Moderator

Soms word ik gevraagd als moderator of interviewer voor literaire evenementen. Ik mocht al meerdere auteurs interviewen op de Boekenbeurs en leidde onlangs een gespreksavond met debutante Mariken Heitman in goede banen.

Een interview met Tad Williams