Over mij

Mijn naam is Marcia, ik ben 31 jaar en woonachtig in Gent. Ik heb een professionele bachelor in Audiovisuele communicatie, aangevuld met een master in Communicatiewetenschappen en een opleiding in Digital Storytelling.

Ik ben een enthousiaste content creator met een passie voor leespromotie, technologie en het brede cultureel-maatschappelijke veld.

Bekijk mijn cv op LinkedIn

Je kunt me inhuren voor:

♥ het maken van online video’s (boektrailers, aftermovies, reportages, ..);
♥ fotografie;
♥ copywriting voor web & print;
♥ social media content en nieuwsbrieven;
♥ en als spreker / moderator / interviewer op literaire events.

Bekijk alle diensten die ik aanbied
Marcia van der Zwan
Astrid Lindgren leest me voor.

Online marketeer bij Uitgeverij Vrijdag

Sinds de zomer van 2020 werk ik deeltijds bij Uitgeverij Vrijdag en Elkedag boeken als online marketeer. Ik ben verantwoordelijk voor de sociale media; ik neem zowel het creëren van content voor mijn rekening als community management en het opvolgen van analytics. Daarnaast beheer ik de website, maak ik nieuwsbrieven (zowel B2C als B2B) en doe ik de grafische vormgeving van advertenties, uitnodigingen, postkaartjes, banners en meer. Ook sta ik nauw in contact met auteurs, bloggers, influencers en pers.

Werken rond literatuur is wat ik het liefste doe

Anderhalf jaar lang (februari 2018 – juli 2019) was ik bij Canvas Online verantwoordelijk voor alle online content rond literatuur. Van concept, research en redactie tot interviewen, filmen en monteren. Vervolgens verspreidde ik mijn video’s en artikels via social media en nieuwsbrieven.

Boekblogger

Niet alleen door mijn professionele leven loopt literatuur als rode draad. In mijn vrije tijd beheer heb ik een website over boeken: boekvinder.be. Hier schrijf ik over (vertaalde) literatuur en romans. Ook op instagram deel ik mijn liefde voor boeken.

Jarenlang (2015-2020) was ik bovendien de trotse bezieler van Oog op de Toekomst, een blog compleet in het teken van Science Fiction.

Nominatielezer

Als vrijwilliger maakte ik daarnaast deel uit van de lezersjury van de Hebban Debuutprijs in 2018, 2019 en 2020, was ik nominatielezer voor de Kleine Cervantes en zat ik in de lezersjury van de ANV Debutantenprijs 2019. Eind 2019 las ik mee voor de BookSpot Lezersprijs.

Moderator

Soms word ik gevraagd als moderator of interviewer voor literaire evenementen. Ik mocht al meerdere auteurs interviewen op de Boekenbeurs en leidde onlangs een gespreksavond met debutante Mariken Heitman in goede banen.

Een interview met Tad Williams