Clavis Book Café

Zaterdag 28 april was ik moderator op het Clavis Book Café in Hasselt.

Allereerst leidde ik een Q&A met de zestienjarige debutante Nell De Smedt over Circé. De focus lag op het debuteren op jonge leeftijd. Hoe is ze begonnen met schrijven? Hoe heeft ze een uitgever gevonden? Had ze ooit verwacht dat dit zou lukken? Heeft ze schrijftips voor de aspirant-schrijvers in de zaal? Ook het publiek mocht vragen stellen.

Vervolgens sprak ik met Luc Hanegreefs en Miriam Borgermans over world building. Waar Hanegreefs zijn boeken in het verleden plaatst, kiest Borgermans voor de toekomst. Dit leidde tot een interessant panelgesprek over parallellen én verschillen in hun schrijfproces.

Tot slot had ik een dubbelinterview met Chinouk Thijssen en Kaat De Cock over het dagelijks leven en de huidige maatschappij. Thema’s als seks hebben in ruil voor geld, liefde en relaties, sexting, anorexia en automutilatie komen aan bod in de boeken van deze auteurs. Waarom is het belangrijk dat er over zulke onderwerpen wordt geschreven? En hoe schrijf je als volwassen auteur boeken die nauw aansluiten bij de leefwereld van jongeren?

Tussendoor konden de bezoekers meedoen aan verschillende workshops, taart eten en boeken ruilen.

Privacy Preference Center