Wenen: Het Wenen van Anneleen Lenaerts

Toen Thomas Vanderveken in het spoor van Bruegels ‘Korenoogst’ in Wenen belandde, nam hij ook de tijd om bij een goede vriendin langs te gaan. Niet alleen onze schilders zijn namelijk gegeerd in het buitenland, ook onze Vlaamse muzikanten! Breng samen met Thomas een bezoek aan harpiste Anneleen Lenaerts in de Wiener Staatsoper in Wenen.

New York: op bezoek bij Steinway & Sons

Een bezoek brengen aan Steinway & Sons, de fabriek in Queens, New York, waar de wereldberoemde piano’s gemaakt worden, dat is iets waar Thomas Vanderveken al jaren van droomt. Nu een schilderij van Bruegel hem naar The Big Apple brengt kan die droom werkelijkheid worden. Thomas speelt het hard. Een paar uur vrij moet volstaan voor een rondleiding in de fabriek waar dagelijks vijf à zes vleugelpiano’s gebouwd worden, elk met zo’n 12 000 onderdelen.

Deze aflevering is gemonteerd door Louk Voncken.

Londen: London Bridge is falling down

Om het ‘Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw’ van Jan Van Eyck te zien moet Thomas Vanderveken naar Londen. Daar wandelt hij langs de Thames, bij London Bridge, wat hem doet terugdenken aan een kinderliedje dat hij soms voor zijn zoontje zingt.

Cleveland: moordverhalen in Cleveland

Thomas Vanderveken reist voor ‘Weg van het meesterwerk’ naar Cleveland, Ohio. Hij doet dat om een schilderij van Rubens te bekijken, maar op stap door de stad moet hij aan griezelige verhalen denken. In sommige steegjes en onder duistere bruggen dwalen spoken. Of is het de Cleveland Strangler?

Berchtesgaden: de berg van Berchtesgaden

Toen Thomas Vanderveken op zoek was naar een meesterwerk van Rubens nam hij, nieuwsgierig als hij is, een zijweggetje naar een ander spannend verhaal. Eentje over een majestueuze berg, die zijn naam dankt aan een wrede koning: de Watzmann! Reis even mee met Thomas, in het (zij)spoor van een meesterwerk.

Privacy Preference Center