Roos Rebergen

ik ben al 11 jaar geen 16 meer is een mooi vormgegeven dichtbundel met een hoog herkenbaarheidsgehalte. Roos Rebergen (de zangeres van Roosbeef) maakt je aan het lachen, maar weet ook emoties over te brengen. Een eigenzinnig kunstwerkje, vol grappige en gevoelige gedichten.

Gerda Blees

In de prachtige gedichtenbundel Dwaallichten onderzoekt Gerda Blees de menselijke behoefte om het onbegrijpelijke te begrijpen. Een wereld van zoekende, verliefde, vragende en verwarde personages komt tot leven. Haar woorden zijn spaarzaam, maar kloppen altijd precies. De gedichten lijken zo eenvoudig, maar zijn dat niet. Dit is een boekje om te koesteren en meerdere keren nog eens open te slaan. Iedere keer ontdek ik iets nieuws in deze gedichten.

Moya De Feyter

Wat doen we als het begint te stormen en het na dagen nog niet ophoudt? Wanneer bloeden bomen? Wat wou de walvis zeggen toen hij zich op de kust wierp? Dichtbundel Massastrandingen zoekt een antwoord op deze en andere vragen. Moya De Feyter schrijft over klimaatverandering, familie, liefde en verschillende zeezoogdieren. Een prachtig vormgegeven bundel vol mooie zinnen.

akim a. j. willems

In onze digitale samenleving lijken de mogelijkheden om te communiceren bijna onbegrensd. Toch zijn gesprekken van mens tot mens moeilijker dan ooit. In Op de rand van het zwijgen onderzoekt akim a.j. willems – die zijn naam steevast met kleine letters schrijft –  ons ‘collectieve spraakgebrek’ dat ertoe leidt dat we in relatie tot anderen, over onze eigen woorden blijven struikelen. Op de rand van het zwijgen is een bijzonder ritmisch geschreven dichtbundel. Een bundel over ruzie en de pijn van het zwijgen. Over struikelen over je woorden, terwijl je precies weet wat je wilt zeggen.

Volg mij op instagram

Privacy Preference Center