Transmute: een choreografie

In onrustige tijden voelt het geruststellend te kunnen zeggen dat we stevige grond onder onze voeten hebben. Wanneer de grond onder de voeten vandaan geslagen wordt, wankelt het zelfbeeld. In TRANSMUTE wordt bekende bodem opeens drijfzand en zakken we langzaam weg in een onbekende wereld.

In deze nieuwe voorstelling van Sandman deconstrueert choreografe Sabine Molenaar samen met haar vier wonderlijke performers de werkelijkheid die wij ervaren. Sabine pelt de lagen af en toont ze. Zij voegt haar droom-universum daar als extra waarheid aan toe. Tijd, ruimte en rol lijken inwisselbaar. Tussen droom en drijfzand blijkt zelfs authenticiteit fluïde.

Wildevrouw: wandkleden

In het paviljoen aan de voet van het MAS hangen drie metershoge wandtapijten. Kunstenares Alexandra Crouwers liet zich hiervoor inspireren door fragmenten uit de nieuwe roman van Jeroen Olyslaegers, die zich afspeelt in het 16de-eeuwse Antwerpen.

Klassiek geweven wandtapijten met felle kleuren waarop natuurtaferelen, bewakingscamera’s, portretten en binaire codes broederlijk naast elkaar staan afgebeeld.

Winternights Festival: een festival voor onaf werk

Festival Winternights presenteert work-in-progress van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties krijgen bezoekers de kans nieuw, ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars.

Un-retained: een videomapping-installatie

Un-retained is een mapping-installatie van choreografe Sabine Molenaar in samenwerking met multimedia artiest en beeldend kunstenaar Gertjan Biasino en componist Jochem Baelus. In synergie met dans, audiovisuele productie en de publieke ruimte ondersteunen digitale technieken in Un-retained een tijdloos en gewichtloos verhaal van menselijkheid.

Privacy Preference Center