De gestolen kathedraal

Het is een vertrouwde aanblik voor pendelaars die komende vanuit Brussel Centraal naar de overheidsgebouwen aan de Pachecolaan wandelen: de monumentale westgevel van de Brusselse kathedraal. Tot ieders verwondering heeft ze ook een Zuid-Koreaans tweelingzusje.

Vermeer, Van Eyck en The Handmaid’s Tale

Ook geboeid zitten kijken naar de fictieserie The Handmaid’s Tale, de veel bejubelde Amerikaanse reeks naar het gelijknamige boek van Margaret Atwood? Zonder te vervallen in promoslogans mogen we wel stellen dat dit een topserie is, die in het Trumpiaanse Amerika méér dan relevant is. Waarop inspireerden de designers van de serie zich? Vermeer, Van Eyck en zo veel meer…

Middeleeuwse kost met Seppe Nobels

Binnenkort is het Pasen, maar eerst moeten we de katholieke Vasten nog door. In de middeleeuwen waren de 40 dagen vóór Pasen geen pretje voor vrome gelovigen. De kerk verplichtte hen om strikt te vasten: slechts één maaltijd per dag, verbod op vlees, geen zuivel. Maar slimme koks leerden de strenge vastenregels te omzeilen, door bijvoorbeeld dolfijn of nepeieren te serveren. Leer de tips & tricks van de vastenkeuken met chefkok Seppe Nobels!

De Belgische muze van Degas

Eén van de bekendste kunstwerken van de Franse impressionist Edgar Degas is het beeldje van ‘La petite danseuse de quatorze ans’. Het model was een jong Belgisch danseresje: Marie Van Goethem.

Privacy Preference Center