Dagelijks werden in ‘de klas’ gesprekken met auteurs gehouden. Een boeiend relaas over schrijversdromen en -demonen, inspiratiebronnen en andere intimiteiten. Twaalf auteurs, twaalf bijzondere ontmoetingen. Zelf maakte ik hiervan drie inspirerende gesprekken mee met Herman Brusselmans, Rob van Essen en Saskia De Coster.
In Apéro Poëzie vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven en nodigen ze een dichter uit die ze bewonderen. Carl De Strycker (Poëziecentrum) gaat met hen in gesprek. In elke aflevering wordt ook het werk van een beloftevolle debutant voorgesteld die genomineerd is voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee (een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ). Ook vijf illustratoren tekenen live bij de voorgelezen gedichten en een muzikant zorgt voor muziek.
Helaas heb ik zelf slechts één aflevering kunnen meemaken, op dinsdag 6 augustus. Deze dag stond Warre Borgmans centraal. Hij nam dichteres Lies Van Gasse mee. De debutante was niemand minder dan Gerda Blees. Met muziek van Eva van Manen.
Verhalen houden ons een spiegel voor, of ze nu waargebeurd zijn of niet. Dit jaar nodigde TAZ zestien experts uit om aan de hand van fictie en non-fictie in dialoog te gaan over wat er in de samenleving leeft. Elk thema wordt twee keer besproken – via fictie en via non-fictie – door een panel van twee deskundigen.
Ik bezocht het gesprek rond toekomst, technologie en hoop op woensdag 7 augustus. Phara De Aguirre leidde het gesprek met Jean-Paul Van Bendegem en Kati Verstrepen in goede banen. Boeken op tafel: Brave New World en De cirkel. met een Spoken Word performance van Yousra Benfquih.
Vier avonden nodigde documentair storyteller Emma Lesuis woordkunstenaars, beeldmakers, performers en wetenschappers uit in haar late night show. Op maandag 5 augustus – de avond die ik fotografeerde – waren dat sjamanistische danser Gil the Grid, percussionist Michelle Samba, poetry slam-koningin Lisette Ma Neza, debutant en queer activist Neal Leemput, theatermaker Rashif El Kaoui, woordkunstenares Astrid Haerens en DJ MissyK.
Het was echter niet enkel literatuur op mijn programma. Ik bezocht en fotografeerde The Villiage, een Avond van Hoop en In Search of Democracy 3.0. Daarnaast fotografeerde ik bij concerten van Brik TuTok en Radio Oorwoud. Ook was ik van de partij bij de opening van het Familiepark en maakte ik diverse beelden achter de schermen. Hierboven zie je een kleine selectie van mijn werk.
Op Theater Aan Zee werkte ik als fotograaf. Naar de planning van Team Communicatie bezocht ik verschillende voorstellingen en lezingen. Deze legde ik vast door mijn lens.
OpdrachtgeverTheater Aan ZeeCategorieFotografieDatum31 juli - 10 augustus 2019Linktheateraanzee.be