Videomaker / vlogger

Sinds mijn opleiding in Audiovisuele Communicatie (2008-2012) heb ik een liefde voor filmen en monteren ontwikkeld. Tijdens deze studie deed ik videoprojecten voor diverse opdrachtgevers en liep ik stage bij RTL Nederland. Ondertussen maak ik video’s voor mijn eigen YouTube kanaal, maar ook als onderdeel van mijn job.

Boekvinder geeft jou een boekentip

Ter promotie van mijn afstudeerproject aan de REC. Academy voor Digital Story Telling maakte ik deze stop motion video.

 

Facebooktrailer Culture Club

In mijn functie als Content Creator bij Canvas Culture Club maakte ik deze korte video voor Facebook om aan te kondigen welke gasten er 25 oktober 2017 in de show zaten, compleet in de stijl van inpakkunstenaar Christo.

 

LangZullenWeLezen

Samen met Sofie Lemaire, de leesambassadeur van Canvas, maak ik video’s over de boeken die ze leest. Lees meer op canvas.be.

 

Yalfest Vlaanderen

Deze video-impressie maakte ik van Yalfest Vlaanderen, 20 april 2018 in Antwerpen.

 

#FastForward

Wat brengt de toekomst? Canvas blikt vooruit. Maak kennis met de inzichten van de meest geniale vernieuwers. In Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Lees verder op canvas.be.

 

Canvas Curiosa: de gestolen kathedraal

In mijn functie als Content Creator bij Canvas Online maakte ik deze videoreportage over de Gestolen Kathedraal van Brussel. De beelden in Seoel zijn gemaakt door VRT NWS. Research en redactie: Koen De Vos.

 

Canvas Curiosa: Middeleeuwse kost met Seppe Nobels

In mijn functie als Content Creator bij Canvas Online maakte ik deze videoreportage over nepeieren met chefkok Seppe Nobels. Research en redactie: Koen De Vos.

 

Canvas Curiosa: De Muze van Degas


In mijn functie als Content Creator bij Canvas Online maakte ik deze korte social video over de Belgische muze van Degas. Research en redactie: Koen De Vos.

>> Voor Cinema Canvas maakte ik in de zomer van 2017 een korte introductie van de filmexperten: Gertjan Willems, Lisa Colpaert, Wouter Hessels, Anke Brouwers en Patrick Duynslaegher.

 

RTL Short Form Lab

Showreel van mijn stage (januari 2012 – juni 2012) bij RTL Short Form Lab, de afdeling die online videocontent creëert bij lineaire televisieprogramma’s.

 

Boekvinder op Youtube

Toen ik de Booktube Community ontdekte begon het direct te kriebelen en langzaam nestelde het idee van een eigen BookTube kanaal zich in mijn hoofd. In combinatie met de opleiding Digital Storytelling die ik volgde – waarbij we onder anderen in London een bezoekje aan YouTube brachten – vormde dit een zetje in de rug om mijn passie voor video weer op te pakken.

 

Vloggen voor beginners

Ik vind het leuk om te experimenteren met online content, dus ik probeer af en toe ook vlogs te maken.

 

Opleiding audiovisuele communicatie

De vele projecten voor echte opdrachtgevers tijdens mijn studie Audiovisuele Communicatie aan de hogeschool – in combinatie met de stages – zorgen voor praktijkervaring in camera en montage. Hieronder een greep uit mijn werk uit de periode 2008-2012.