Social Media beheer

Als Content Creator en Digitaal Redacteur behoort het beheren van sociale media kanalen tot mijn dagelijkse bezigheden, alsook community opbouw en conversation management.

 

Nacht van de Vrijdenker

Op 18 november 2017 werkte ik als social media reporter op het filosofische festival De Nacht van de Vrijdenker. Mijn taak als vrijwilliger: live-verslaggeving via Facebook, Twitter en Instagram.

 

Cinema Canvas

Tijdens Cinema Canvas in Kortrijk, van 5 t/m 7 juli, was ik de Social Media redacteur van dienst. Ik maakte verschillende foto’s voor Instagram, Facebook en de website en was daarnaast verantwoordelijk voor de dagelijkse Instagram Stories en de Facebook Live.

 

Mardi Gras

Tijdens de Gentse Feesten 2016, was ik werkzaam als social media reporter op Mardi Gras. Mijn belangrijkste taak: Live-verslaggeving ter promotie van Mardi Gras Festival. In deze job stond het maken van korte, snackable content centraal (foto’s en short video’s). Ook was het mijn taak om de gemaakte content te verspreiden via Facebook en Instagram en op deze manier bij te dragen aan de community opbouw.

Tot slot was ik verantwoordelijk voor Snapchat. Ik maakte diverse story’s, waarvan je er twee hieronder kunt bekijken.

 

Deelbare boekrecensies

Voor Boekvinder maak ik visuele recensies in GIF vorm, waardoor je in één oogopslag – oké, binnen 10 seconden – een beeld krijgt van een boek. Deze recensies zijn gemakkelijk deelbaar op social media.

 

Instagram, Twitter en Facebook

Mijn blog Oog op de Toekomst heeft ook een aantal social media kanalen. Ik ben te volgen op Twitter (608 volgers), Instagram (693 volgers) en Facebook (145 likes). Hiervan is instagram absoluut mijn favoriete kanaal. Ik vind het super leuk om mijn passie voor boeken te delen in de vorm van foto’s.

 

#Deeljedromen als thematische boekpromotie

In het kader van de REC.academy liep ik stage bij WPG Uitgevers België. Als stagiaire Digital Storytelling was ik verantwoordelijk voor de digitale – en thematische – promotie van het boek DrOmEn van Sara Zonneveldt. In dit boek krijgt het hoofdpersonage een briefje van een onbekende die zijn dromen met haar deelt. Dit concept vormde de basis voor mijn #deeljedromen campagne.

 

>> Bekijk ook het YouTube kanaal dat ik opstartte voor Canvas Culture Club