Presentatrice / Interviewer

Al sinds mijn eerste spreekbeurt op de basisschool, ben ik gek op presentaties geven. Het podium kan mij niet groot genoeg zijn of ik klim er vol enthousiasme op.

 

Moderator Clavis Book Café

 

Zaterdag 28 april was ik moderator van dienst op het Clavis Book Café. Allereerst had ik een gesprek met de zestienjarige Clavis-debutante Nell De Smedt over haar boek Circe. Daarna sprak ik met Luc Hanegreefs en Miriam Borgermans over world building en het laatste panelgesprek van de dag was met Kaat De Cock en Chinouk Thijssen. De foto’s zijn gemaakt door Liesbet.

 

Spreker op de Dag van het Fantastische Boek

Op de Dag van het Fantastische Boek (14 april 2018) was ik één van de sprekers in het blok True Fiction georganiseerd door Lebowski Publishers. Ik vertelde over mijn ultieme dystopie, een wereld zonder boeken, naar aanleiding van Fahrenheit 451. Luister hierboven naar de audio-opname van mijn korte talk, een opname van Peter de Ruiter (PixelPerfect Publications) met een introductie van Frank Norbert Rieter.

 

Interview Tad Williams

 

Tad Williams is een van de bestverkopende Amerikaanse fantasy-auteurs van de afgelopen 25 jaar. Tijdens zijn Europese tour ter promotie van zijn nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard bracht hij een bezoek aan de Boekenbeurs in Antwerpen. Aan mij de unieke kans om de auteur die George R.R. Martin inspireerde tot het schrijven van A Game of Thrones op zondag 29 oktober 2017 te interviewen.

 

Boekpresentatie An Janssens

 

Dinsdag 1 november 2016 presenteerde An Janssens haar nieuwste boek Heksenhoeve op de boekenbeurs in Antwerpen. Aan mij de eer om haar te interviewen op het gele podium. Het was heel interessant om te horen hoeveel research An eigenlijk gedaan heeft voor dit boek, in hoeverre de personages op haar lijken en meer inzicht te krijgen in haar schrijfproces.

 

Interview Estelle Maskame

 

Zaterdag 5 november 2016 stond de Boekenbeurs in het teken van Young Adult. Op het rode podium werden verschillende auteurs geïnterviewd. Ik mocht Estelle Maskame interviewen over ‘The Social Media Sensation’ die zij geworden is. Zo stelde ik vragen over Wattpad, Twitter, het omgaan met online recensies, etc. Ik vond het zelf een erg leuk interview om te doen, maar helaas waren er totaal geen vragen uit het publiek. Hierdoor was het interview iets korter dan gepland.

Heb je het interview gemist? Je kunt het dankzij Moon Young Adult gewoon online terugkijken!

 

Interview Morgan Blade

 

Zaterdag 15 oktober 2016 mocht ik debuterend auteur Morgan Blade interviewen op een evenement in de Gentse bibliotheek.