Oog op de Toekomst is een blog boordevol verhalen over aliens, post-apocalyptische werelden, zombies, klimaatverandering en toekomstige werelden in crisis. Oftewel: een blog compleet in het teken van Science Fiction. Wat in april 2015 begon als een hobby is intussen uitgegroeid tot een serieuze website met recensies over de meest uiteenlopende boeken binnen het sci-fi genre.

Met Oog op de Toekomst wil ik aantonen dat science fiction een heel veelzijdig genre is en meer te bieden heeft dan enkel space operas en aliens. Ik schrijf over Young Adult en volwassen boeken en besteed aandacht aan nieuw verschenen titels alsook klassiekers. Maar – en dat is misschien het allerbelangrijkste – ik probeer vooral ook veel verschillende thema’s aan bod te laten komen.

 

Statistieken en Social Media

Gemiddeld trekt Oog op de Toekomst iedere maand 1826 unieke bezoekers (met 3122 pageviews), berekend over de afgelopen zes maanden. Mijn beste maand ooit was november 2017 met het mooie aantal van 2230 unieke bezoekers.

Via Bloglovin’ heb ik 213 volgers en via WordPress zijn dat er 191.

Naast de website heeft Oog op de Toekomst ook een aantal social media kanalen. Ik ben te volgen op Twitter (656 volgers), Instagram (886 volgers) en Facebook (152 likes).

 

Vlogging & andere digitale content

Als blogger word ik regelmatig uitgenodigd voor evenementen. Van perspresentaties en signeersessies tot leesclubs of brainstormsessies; ik ben graag van de partij. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die net als ik een passie hebben voor boeken. Met veel plezier maak ik foto’s van dergelijke evenementen en onlangs ben ik ook begonnen met vloggen.

Ik vind het leuk om ook hier te experimenteren met digitale content over boeken. Zo maakte ik bijvoorbeeld een infographic over mijn boekenkast.

Als blogger heb ik veel contact met uitgeverijen en auteurs. Zij benaderen mij voor het schrijven van recensies. Ik verdien echter op geen enkele manier geld aan deze blog – en ondanks dat ik gratis boeken verkrijg bevatten mijn recensies altijd mijn eerlijke mening. Meer informatie hierover vind je in mijn recensiebeleid.

Laatste update: 06-06-2018

 

>> Voor bijkomende informatie verwijs ik je graag door naar de mediakit van Oog op de Toekomst.