Boekvinder is een literaire boekenblog. Met Boekvinder wil ik voor eens en voor altijd aantonen dat boeken niet saai zijn en zeker gebaat zijn bij digitale communicatie. Op deze site experimenteer ik met digitale content over boeken. Fotoreportages, infographics, videos, GIFs – je vindt het hier allemaal. Op deze manier probeer ik jou te inspireren om te lezen en vaker een boek op te pakken in plaats van Facebook.

 

Statistieken

Gemiddeld trekt Boekvinder iedere maand 1417 unieke bezoekers (met 2425 pageviews), berekend over de afgelopen drie maanden. Mijn beste maand ooit was november 2017 met 3344 unieke bezoekers.

Daarnaast is mijn blog te volgen op Bloglovin (73 volgers), Instagram (886 volgers), Facebook (348 likes), Twitter (320 volgers) en YouTube (124 abonnees).

 

Afstudeerproject

Deze site is ontstaan als mijn afstudeerproject voor de REC.academy, waar ik een opleiding tot Digital Storyteller volgde. Om af te studeren moest iedere student een digitale uitdaging aangaan. In mijn challenge – die ik de Boekvinder Challenge heb gedoopt – probeerde ik een crossover te maken tussen digitale communicatie en mijn liefde voor boeken. Algauw was het idee voor Boekvinder geboren, een website die jou – op basis van een aantal korte vragen – van een persoonlijk leestip voorziet. Ondertussen is dit niet langer meer de kern van deze website, maar de oorspronkelijke test is nog altijd terug te vinden op de site.

Hebban Boekenblog van het jaar 2018

In het Boekbloggers Overzicht 2018 van Hebban, werd Boekvinder uitgeroepen tot ‘Hebban Boekenblog van het jaar 2018’. Over mijn blog werd geschreven: “Boekvinder: wat een feestje is dit literaire boekenblog! De 27-jarige boekenwurm Marcia hoopt de bezoekers van haar blog te stimuleren om vaker een boek op te pakken in plaats van Facebook. Om dat te bewerkstelligen combineert ze haar opleiding digitale communicatie met haar liefde voor boeken, en dát is te zien. Door middel van vlogs van evenementen, recensies en favorietenlijstjes zet Marcia boeken en auteurs in de spotlights. De digitale content op Boekvinder is een plezier om naar te kijken en is zeer professioneel in elkaar gezet. Extra leuk is dat je op Boekvinder een gepersonaliseerde boekentip kunt krijgen door vier vragen te beantwoorden. Een blog om als startpagina in te stellen, aanrader!”

Recensies

Recensies worden op Boekvinder.be altijd aangevuld met een GIF, infographic, video of fotoserie. Een greep uit mijn recensie-aanbod:

 

Fotografie

Graag ga ik met mijn camera op pad om boekige bestemmingen en/of literaire evenementen in beeld te brengen.

Muntpunt Muntpunt

>> ontdek mijn fotoreportages van De Boekenbeurs.

Laatste update: 06-06-2018