Copywriter

Schrijven doe ik veel en graag, of het nu artikels zijn voor mijn eigen blogs of voor externe opdrachtgevers. Klik op de artikels om ze compleet te kunnen lezen.
 

Interview: Joost Vandecasteele

12 september 2017, canvas.be/cultureclub

In mijn functie als Content Creator bij Culture Club krijg ik de kans om zeer interessante mensen te interviewen. Een voorbeeld is dit artikel ter ere van Video Games Day waarvoor ik met Joost Vandecasteele over games mocht praten.

>> Lees ook mijn interview met Stefan Brijs naar aanleiding van twintig jaar schrijverschap

 

Reportage: The Art of Making A Book Cover

28 oktober 2016, canvas.be/cultureclub

Daarnaast mocht ik als redacteur van Culture Club Online op de koffie bij grafisch vormgever Maarten Deckers om de kunst van het boekomslagontwerp te ontleden. Een zeer interessante babbel!

>> Lees ook mijn verslag van die keer dat ik bij Connie Palmen op de koffie ging

 

Reportage: Jong Literair Geweld

1 oktober 2010, boekvinder.be

Op Boekvinder.be schrijf ik graag verslagen over literaire evenementen. Ik kies hierbij voor een zakelijke schrijfstijl, zonder mijn persoonlijke mening naar voren te laten komen. Dergelijke artikels vul ik altijd aan met een fotoreportage.

 

Recensie: Pussy Album – Stella Bergsma

2 september 2016, boekvinder.be

Ook mijn recensies op Boekvinder.be zijn serieus van toon. Ik schrijf voor een volwassen lezerspubliek en probeer in mijn recensies met duidelijke argumenten te onderbouwen. Daarnaast vermijd ik het gebruik van ‘ik’ zoveel mogelijk, tenzij een persoonlijke anekdote een meerwaarde heeft in de recensie zoals in dit geval in mijn bespreking vanĀ Pussy Album.

 

Column: Science Fiction

10 februari 2016, oogopdetoekomst.com

Mijn blog Oog op de Toekomst heeft een heel ander publiek dan Boekvinder.be, daarom is mijn schrijfstijl ook veel losser. Ik maak in mijn recensies gebruik van veel bijvoeglijke naamwoorden en mijn persoonlijke mening. Mijn persoonlijke avonturen binnen en buiten de boekenwereld staan centraal. Ook in artikels over bijvoorbeeld het genre Science Fiction blijf ik altijd dichtbij mezelf als persoon.

 

Column: Seksualiteit in het Young Adult Genre

11 augustus 2017, oogopdetoekomst.com

Hoewel Oog op de Toekomst voornamelijk over Science Fiction gaat, kaart ik soms onderwerpen aan die voor mij persoonlijk belangrijk zijn binnen de Young Adult Community – wetende dat mijn bloglezers fanatieke YA lezers zijn. Dit artikel gaat bijvoorbeeld over de manier waarop seksualiteit gerepresenteerd wordt in Young Adult boeken. Ondanks de meer serieuzere toon blijft dit een persoonlijke mening, waardoor het artikel prima binnen het concept van deze blog past.